Kene İlaçlama

Kene İlaçlama

Kene kan emici böcek türlerinin başında yer almaktadır. Bacaklarının uçlarında çengeller ve vantuzlar vardır. Deriye rahatça yapışarak hortumlarıyla kan emerler. Kanı emip iyice şiştikten sonra kendilerini yere atarak ot veya ağaçlara tırmanırlar. Ön ayaklarının uçları ile dokunma ve koku alma hisleri vardır. Ormanlarda bulunduğu ağacın altından bir hayvan geçtiği takdirde üzerine düşüp derisine yapışır ve kanını emer. Sürekli olarak insanlardan emdikleri kanlar ile beslenmesini tamamlayan kene diğer hayvanların tüylerinin aralarına yumurtalarını bırakmaktadır. Böylelikle yumurtadan çıkan yavrular direk avına saldırabileceklerdir.

İnsan ve hayvan hastalıklarının taşınmasında önemli role sahip olan böcek türüdür. Birçok bakteri, riketsiya, spiroket, virüs, parazit, mantar, protozoa ve solucan kökenli hastalığa sebep olabilirler. Özellikle kene ısırması sonucunda son birkaç yıldır ciddi ölümler geçekleşmektedir. Çok sinsi olan kene ile mücadele ederken oldukça dikkatli olunması gerekmektedir. Yanlış yapılan bir uygulama hayatınızı kaybetmenize neden olabilir. Kırım Kongo Kanamalı Ateş hastalığını yayılmasına neden olan kene oldukça tehlikelidir.

Kene insanı soktuğunda hemen bir sağlık kuruluşuna başvurmalıyız. Kendi yöntemlerimizle bilinçsizce bir şey yapmamalıyız. Aksi takdirde kene zehri tüm vücuda salgılar ve canlıyı zehirler. Bilmekteyiz geçtiğimiz yıllarda birçok insan keneden hayatını kaybetti. O yüzden bu konuda çok dikkatli olup önlemimizi almalıyız, dikkat etmeliyiz. Kene sorunu olanlar hemen bir ilaçlama şirketine başvurup bu sorundan kurtulmalıdırlar.

Kene ısırması oluştuktan sonra hastalığın en azından 4–5 gün kuluçka dönemi vardır. Ve bu dönem vücutta keneyi görmemeniz halinde anlaşılamaz. Çok sayıda insanın ölmesine neden olan kene ısırdığı bölgeyi uyuşturduğu için hiçbir acı hissine de neden olamaz. Kuluçka dönemi geçtikten sonra baş dönmesi, yüksek ateş ve kusma sorunları ile doktora başvurduğunuzda ciddi tedavi sürecine girmeniz gerekebilir. Bu nedenle evde kene görülmesi durumunda kene ilaçlamakonusunda bilgi sahibi ilaçlama şirketleri ile görüşerek yardım alınması gerekmektedir.

Kene ilaçlama yapılmadan bireysel olarak müdahale etmek oldukça sakıncalıdır. Çok iyi gizlenebilen canlılar oldukları için hayatınızı tehlikeye atmak yerine sektörde çok sayıda kene ilaçlama şirketi bulunmaktadır Sağlık Bakanlığı onaylı ilaçlar kullanan bir firma ile vakit kaybetmeden anlaşmalı uygulamayı yaptırmalısınız.

Kenelerde üreme çok farklıdır. Bulundukları hayvan üzerinde çiftleşirler ve erkek kene çiftleşmeden sonra ölür. Dişi kene ise iyice şişene kadar kan emer. Daha sonra bulunduğu ortamdan uzaklaşır ve yumurtlar. Yumurtladıktan sonra eğer dişi yaz kenesi ise ölür, fakat kış kenesi ise ölmez. Yumurtadan çıkan keneler 3 bacaklıdır ve zamanla deri değiştirerek 4 bacaklı olurlar.